W sobotę mieli przyjść do nas znajomi i trzeba było przygotować jakieś przekąski na wieczorne biesiadowanie. Dumałam, dumałam, co zrobić aby nie powielić już tych samych dań co zawsze. Plastry łososia posmarowane twarożkiem i zakręcone w ruloniki to jedna z przekąsek co to szybko się robi i zawsze smakuje. Jednak aby nie było tak jak zawsze, to postanowiłam je troszkę urozmaicić. I tak powstała wersja po japońsku bo zainspirowana sushi.
Składniki:
- opakowanie wędzonego łososia w plastrach
- 1/3 opakowania śmietankowego serka do smarowania (Philadelphia, Almette lub inny)
- plastry marynowanego imbiru (tyle plastrów ile plastrów łososia)
- odrobina pasty wasabi
Wykonanie:
Plastry łososia smarujemy serkiem. Na to kładziemy plaster marynowanego imbiru i smarujemy odrobiną (naprawdę niewielka ilość) pasty wasabi. Następnie skręcamy całość w ruloniki i układamy na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz